y n

Over Ons

overons

Wij zijn een allround garagebedrijf gevestigd aan de rand van Den Haag / Leidschenveen. Sinds de oprichting in 1984 zijn wij aangesloten bij de BOVAG, een organisatie die er zorg voor draagt dat de consument altijd kan rekenen op een hoog service niveau. In 2006 is ACL door de BOVAG officieel aangesteld als gecertificeerd Lease Service Center. Dat betekent dat ook leaserijders prima bij ons terecht kunnen voor professioneel onderhoud en service aan de auto.

Geschiedenis Auto centrum Leidschendam

Op 1 mei 1985 opende ACL de deuren op de Middenweg 7 (toen nog Leidschendam) en is sindsdien aangesloten bij de BOVAG. Deze locatie vormt een belangrijke plek in de autohistorie omdat in 1978 vanuit dit pand de importeur van Hyundai is begonnen met de introductie van dit merk in Nederland. ACL was in die tijd vooral een groothandel en leverde onderdelen aan andere garages en autobedrijven, maar het was ook de start van de verkoop van occasions.

In 1996 maakte de gemeente de plannen bekend voor de bouw van een nieuwbouwwijk in Leidschendam. Dit betekende voor ACL dat er een nieuwe locatie gezocht moest worden, omdat de nieuwe trambaan dwars door de showroom van ACL zou gaan lopen.

De nieuwe locatie werd enkele honderden meters verder gevonden aan de zelfde Middenweg; sinds de annexatie door de gemeente Den Haag in 2002 “omgedoopt” naar de Oude Middenweg. Door de toenemende vraag naar auto’s en de groei van het klantenbestand werd er besloten om een multifunctioneel pand te ontwikkelen.

Na een jaar bouwen werd op 1 oktober 2000 het nieuwe bedrijf opgeleverd welke beschikt over een showroom voor 70 auto’s, een werkplaats met 10 hefbruggen, een eigen poetsafdeling en schadeherstelservice. Het multifunctionele pand zorgt er voor dat de klanten voor alle auto gerelateerde zaken bij ACL terecht kunnen, of het nu gaat om de aankoop/verkoop, onderhoud of schadeherstel.

Sinds het jaar 2000 is ACL service dealer van het Koreaans merk Daewoo/Chevrolet. Helaas heeft het merk zich sinds eind 2015 terug getrokken van de Europese markt en zijn er geen nieuwe auto’s meer leverbaar in Nederland. ACL heeft besloten om toch Service Dealer te blijven, zodat wij onze klanten van dienst kunnen blijven.

In 2005 werd ACL Service Dealer voor het betrouwbare Japanse merk Suzuki. Hier werd toe besloten omdat er in Leidschendam en omstreken nog geen officiële Suzuki Service Dealer te vinden was.

In 2006 is ACL door de BOVAG officieel aangesteld als gecertificeerd Lease Service Center. Dat betekent dat ook leaserijders hier terecht kunnen voor professioneel onderhoud en service aan de auto.

Op 1 mei 2015 was er reden voor een groot feest; ACL bestond toen 30 jaar. Ook in de toekomst zal ACL zich altijd inzetten voor de klanten en de betrouwbaarste service en occasions leveren.